POLÍTICA LINGÜÍSTICA
Política 11/01/2012

Junqueras alerta sobre un previsible atac del PP al català amb la futura llei estatal d'educació

El president d'ERC creu que Rajoy podria aprofitar la interlocutòria del TSJC i alerta CiU: "no has de pactar el futur de Catalunya amb qui no vol que Catalunya tingui futur"

Acn
2 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha reunit aquest dimecres amb representants de la Plataforma per la Llengua

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha alertat aquest dimecres sobre un previsible atac del PP al català des del govern de l'Estat. Junqueras ha afirmat que l'experiència dels governs autonòmics populars així ho evidencia i ha apuntat a la futura llei estatal d'educació, que el PP pretén tirar endavant, com una de les eines que es faran servir per restar importància al català a l'escola. "El PP intentarà aprofitar la interlocutòria del TSJC o fer algun tipus de llei global o de reglament que li permeti justificar una intervenció en el nostre àmbit educatiu, malgrat que aquesta és una competència exclusiva de la Generalitat", ha afirmat. Precisament aquest fet és utilitzat pel president d'Esquerra per advertir a CiU de les contraindicacions de pactar els pressupostos a Catalunya amb els populars. "No has de pactar el futur de Catalunya amb qui no vol que Catalunya tingui futur", ha opinat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder republicà s'ha reunit aquest dimecres a la seu nacional d'ERC amb representants de la Plataforma per la Llengua, amb els quals ha valorat l'estat actual del català i les accions que es poden dur a terme per promocionar-lo a nivell internacional. També han tractat el capítol dels atacs a la llengua, i ha estat aquí on el president d'Esquerra ha volgut advertir sobre les polítiques del PP.

Català a la UE

Durant la reunió, Junqueras ha recordat les passes que s'han fet perquè l'oficialitat del català sigui reconeguda a Europa. El fins ara diputat al Parlament Europeu (ha estat substituït recentment per la diputada del BNG Ana Miranda) ha criticat les traves que una i altra vegada ha posat el govern espanyol per impedir que el català sigui reconegut a la UE. "Continuarem treballant per l'oficialitat del català. Ho hem fet quan ha governat el PSOE i ho farem mentre governi el PP", ha explicat.

Junqueras ha avançat que amb el canvi de president al Parlament Europeu (el socialdemòcrata alemany Martin Schulz ha substituït el popular polonès Jerzy Buzek), els europarlamentaris que representin els interessos catalans tornaran a demanar que la llengua catalana sigui oficial, almenys en les sessions plenàries del Parlament.

stats