Política 14/04/2012

Junqueras: "Som modestos i ens cal sumar moltes més forces"

ERC celebra el dia del partit amb un homenatge a Víctor Torres i a Heribert Barrera

Ferran Casas
2 min

BarcelonaEl president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha afirmat que el temps que li toca viure al partit "és difícil" però que es pot superar amb rigor i compromís, i que no ho és més que el que van viure els fundadors del partit. S'ha mostrat segur que els independentistes potser no tenen ara "el tremp i la fortalesa" dels fundadors d'ERC i els que la van fer reviure després del franquisme, però sí que tenen a les seves mans l'oportunitat de fer realitat "el seu somni". "Hem d'assumir la modèstia de la nostra força i per això ens cal sumar moltes més forces", ha asseverat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha fet una crida a acabar "el somni dels que van proclamar la República Catalana" i s'ha mostrat convençuda que el seu partit està de nou en condicions de fer-ho. Per ella l'objectiu ha de ser el mateix que tenia el fundador de la formació, Francesc Macià: "Anem a fer Catalunya i no un partit", ha afirmat davant unes 300 persones a l'auditori Axa de Barcelona.

L'acte, que ha comptat amb la intervenció de Cristian Aiguadé, militant del partit a Xile i fill del primer alcalde republicà de Barcelona, ha homenatjat els històrics d'ERC Víctor Torres i Heribert Barrera, traspassats fa uns mesos. Hi han participat la seva vídua i germana, respectivament, a més dels actors Anna Sahun, Carles Canut, la directora Issona Passola, l'escriptor Jordi Llavina, el cantant Titot i el líder de la Comissió de la Dignitat, Francesc Cruanyes.

ERC ha celebrat aquest acte, que ha durat més de dues hores i al qual han assistit també com a convidats dirigents de CDC, PSC i Unió, coincidint amb l'aniversari de la proclamació de la República Catalana, en aquest cas el que fa 81. La nova direcció republicana ha decidit que a partir d'ara l'efemèride s'aprofitarà per fer el dia del partit.

stats