ACTE D'ERC PER LA CONSULTA
Política 14/12/2013

"La pregunta que tenim és molt millor que la que nosaltres proposàvem", Junqueras en 10 frases

El líder dels republicans subratlla la necessitat de preservar la unitat i afirma que cada dia dóna "les gràcies a aquesta fàbrica d'independentistes que és el govern espanyol"

Roger Tugas / Ferran Casas
2 min
Oriol Junqueras, a l'acte d'ERC 'Votar és democràcia' / CÈLIA ATSET

BarcelonaEn el seu discurs a l'acte a l'auditori del Fòrum, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha recordat per sobre el procés de negociació de la pregunta de la consulta, però sobretot ha subratllat la necessitat de mantenir la unitat aconseguida. Algunes de les frases que millor resumeixen la seva intervenció són:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La negociació de la pregunta

1. "Fins dimarts, no pintava gaire bé, era difícil. No perquè no compartim els objectius bàsics, sinó perquè alguns hem caminat des de fa molt de temps i els que s'han incorporat més recentment necessiten més temps per assimilar-ho"

2. "Si volíem tenir prou força per salvar això, era imprescindible que la societat expressés la seva voluntat de múltiples maneres. És per aquesta força combinada de la nostra societat, partits, sindicats i empresaris que tenim l'opció de guanyar"

El resultat de la negociació

3. "Estic convençut que la pregunta que tenim és molt millor que la que nosaltres proposàvem, encara que només sigui perquè som molts a defensar-la. La imatge d'estar tots junts i barrejats té una força extraordinària"

4. "Mai ens havíem pogut jugar el futur del nostre país amb un embat purament democràtic"

La necessitat de mantenir la unitat

5. "Si volem preservar la unitat, l'hem de cuidar entre tots i la millor manera és que tots entenguem que aquells que estaven a la sala gòtica, aquells que defensarem conjuntament el referèndum i farem tot el possible per posar el futur del nostre país en mans de la ciutadania no som rivals, som companys i fins i tot amic"

6. "Abans de votar 'sí' o 'no', haurem d'afrontar un altre moment delicat, el moment d'anar a votar, ja que el govern espanyol ens recorda cada dia que ho voldrà evitar. Només el podrem superar si ho fem tots junts"

La consulta és democràcia

7. "El govern espanyol ens vol amenaçar, no Espanya ni els ciutadans espanyols, els dirigents polítics, que voldran impedir que votem i creuen que amenaçar-nos és el millor que poden fer. Potser perquè són incapaços d'estimar a la gent"

8. "Al llarg dels segles ens hem entrenat en fer de les amenaces oportunitats, i la millor és que, davant la nostra voluntat de ser independents, converteixen la independència en sinònim de democràcia"

9. "A la comunitat internacional li és més fàcil posar-se al costat del que vol deixar votar tothom, els que optarien pel sí i pel no"

10. "Cada dia donem les gràcies a aquesta fàbrica d'independentistes que és el govern espanyol"

stats