ELECCIONS 25-N
Política 17/11/2012

Junqueras recorda a Mas que el lideratge del procés sobiranista no li correspon a ell sinó al poble

ERC afirma que "no té cap pressa per entrar el Govern" perquè com a primera força de l'oposició pot ser "igual o més útil"

Acn
2 min
Oriol Junquera, aquest dissabte a Manresa. / ACN

ManresaEl candidat republicà, Oriol Junqueras, ha insistit que ERC ha de ser un partit decisiu en el camí cap a la independència i ha recordat al president de la Generalitat i candidat de CiU, Artur Mas, que el lideratge d'aquest procés no recau en ell sinó en el poble. "Nosaltres no estem aquí per liderar, ni tampoc pel lluïment personal d'un líder o d'un partit, perquè el lideratge recau en el poble", ha dit davant unes 300 persones en un míting a Manresa. Junqueras ha reiterat que ERC és el soci "més fiable que pot tenir el poble" per dur el país cap a la independència però ha afegit que el seu partit "no té cap pressa per entrar al Govern" perquè com a primera força de l'oposició pot ser "igual o més útil".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant l'acte celebrat al teatre Els Carlins de Manresa, Junqueras ha afirmat que els resultats del 25-N han de donar un paper important a ERC perquè és la única força que pot vetllar per culminar el procés sobiranista amb èxit. "Si ERC no vetlla perquè els altres no s'espantin o no es venguin, aquest país no viurà els moments decisius" que pot viure i que és, ha afegit, un "repte immens".

El líder republicà ha remarcat que ERC aspira a ser un "partit hegemònic" i de majories que pugui algun dia, més tard o més d'hora, construir una majoria social i també política a Catalunya. Però que en vistes a les properes eleccions, "no té cap pressa per entrar el Govern". "Potser sí que un dia podem entrar en el Govern però podem ser més o igual d'útils encapçalant l'oposició d'aquest país", ha dit. "No tenim cap pressa per entrar, el nostre primer objectiu és servir al país i potser això ho farem millor des de l'oposició", ha conclòs. En aquest sentit, ha defensat que ERC és i serà sempre el soci més seriós per CiU des de l'oposició. I si CiU "no va en serio que no pateixi que de socis que no van en serio els hi sobraran".

Junqueras ha reiterat però que ERC només entraria a formar Govern sempre i quan "quedés clar" que s'avança de forma clara cap a la independència, que hi ha un canvi de rumb en les polítiques d'ingressos i despeses i que es traslladen les càrregues fiscals de la classe treballadora i popular a aquells que més tenen. Junqueras ha demanat també a CIU "coses normals i senzilles, sisplau" i que deixin de banda els referèndums interdependents perquè "enlloc del món s'ha fet mai un referèndum interdependentista, i si no s'ha fet, potser és que no cal, i si no cal , no cal que el fem nosaltres" ha dit amb un to burlesc per concloure que, en canvi, de referèndums independentistes "se n'han fet molts".

Finalment, Junqueras ha fet una crida metafòrica als oients que han omplert el teatre popular Els Carlins de Manresa a aprendre a cosir. "És molt important que l'independentisme i ERC tingui present que és molt important cosir i unir a la gent". Perquè, insisteix, només des d'un discurs per al conjunt de la societat i una majoria social s'aconseguirà assolir la independència.

stats