POLÍTICA
Política 11/05/2012

Junqueras no veu necessari avançar les eleccions però demana a CiU que aprofiti la majoria sobiranista del Parlament

El predident d'ERC ha criticat que el govern espanyol vulgui pagar el rescat de Bankia amb els impostos dels catalans i ha afirmat que l'executiu central fa tot el possible per arruinar Catalunya

M. Colomer / Acn
2 min
Oriol Junqueras, en roda de premsa

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, no s'ha mostrat partidari aquest divendres d'un avançament electoral i ha assegurat que "per treballar en la defensa dels drets no necessitem avançar cap elecció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Junqueras, al Parlament existeix una àmplia majoria sobiranista que permetria a l'executiu prendre les decisions necessàries per avançar, en primer lloc cap a la consecució del concert econòmic per Catalunya, i en segon lloc per avançar en la construcció de la República Catalana.Per això, ha instat el Govern a aprofitar la majoria parlamentària que va acordar les condicions del futur model de finançament de Catalunya basat en el concert econòmic. En aquest sentit ha instat tots els partits a sumar-se al projecte i, en referència al PSC, ha explicat que "si algú no es vol sumar, la història i la societat el desbordarà".

D'altra banda, el predident d'ERC ha exigit responsabilitats als dirigents de Bankia, un fet que genera molts dubtes ja que es tracta de "l'entitat financera del PP". Ha criticat que el govern espanyol vulgui pagar el rescat de Bankia amb els impostos dels catalans i ha afirmat que l'executiu de Madrid fa tot el possible per "arruïnar" els ciutadans de Catalunya. "Si tinguéssim les eines d'un Estat podríem, fins i tot, demanar l'extradició d'aquells que ens porten cada dia a la ruïna", ha exclamat.

En la cloenda de la presentació de l'estudi 'Dimensió dels estats i comportament econòmic a la Unió Europa', Junqueras s'ha mostrat convençut que Catalunya haurà de prendre en els pròxims mesos decisions transcendents "que generaran incerteses" i ha assegurat que en un eventual procés d'independència Catalunya haurà de sortir a col·locar deute als mercats i només les potencialitats de futur del país serviran d'aval.

stats