Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Junqueras: "Hauria de ser Catalunya qui controlés els pressupostos de l'Estat"

El líder d'ERC assegura que qui aporta més diners és qui està "més legitimat" per controlar, i adverteix Mas que si pacta els pressupostos amb el PP estarà anticipant la intervenció del govern espanyol

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que “qui aporta més diners” és qui està “legitimat” per controlar un pressupost i que, per tant, té més dret Catalunya a controlar els pressupostos de l'Estat que no pas l'Estat a controlar els comptes de la Generalitat.


El dirigent republicà ha assegurat que la voluntat del mateix govern espanyol que “espolia Catalunya” de controlar els pressupostos “és un insult a la intel·ligència i la dignitat”, perquè, a més, és un govern “morós” que no compleix les seves pròpies lleis ni compromisos financers.


Junqueras ha instat el president de la Generalitat, Artur Mas, a fer “un pas endavant” i escollir entre el país o el PP. “Si el Govern aprova els pressupostos amb el PP, estarà anticipant la voluntat del govern espanyol d'intervenir”, ha etzibat Junqueras.


“ Què més necessita Artur Mas per adonar-se de quin és la proposta de pacte fiscal a la qual vol arribar el PP?”, ha preguntat el president d'ERC, qui ha insistit que cal “ser políticament forts” i buscar la complicitat de la ciutadania en una consulta sobre el concert econòmic. Tot i això, Junqueras ha insistit que ERC no imposa ultimàtums perquè serà “la pròpia realitat econòmica del país” qui el fixarà.

RE

Més continguts de