SITUACIÓ FINANCERA
Política 01/02/2011

Oriol Pujol revela que la Generalitat gairebé "no pot pagar les nòmines"

El secretari general adjunt de CDC entén que "el Govern ha de ser molt prudent" i que després algú li pot "estirar les orelles" per haver parlat tan clar

Efe
1 min
Arrur Mas i Oriol Pujol en el ple d'investidura. Foto: EFE

BarcelonaEl portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha revelat que la situació financera de la Generalitat és tan "dramàtica" que "pràcticament no es poden pagar les nòmines" de l'administració catalana. En declaracions a COMRàdio recollides per EFE, Pujol ha justificat així que el president de la Generalitat, Artur Mas, viatgés ahir en classe turista en el seu vol a Madrid, per llançar un "missatge" d'austeritat a la ciutadania.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si la situació financera és de tanta gravetat que dificulta el funcionament ordinari de la Generalitat, no és important que el president de la Generalitat llanci un missatge?", ha plantejat. El missatge de Mas, segons Pujol, pretenia deixar clar que "estem fotuts, la situació és molt complicada financerament parlant i jo vaig en classe turista de la forma més austera possible".

"A veure si parlem clar. Pràcticament no es poden pagar les nòmines de la Generalitat. Ja sé que el govern en això ha de ser més prudent. Jo no tinc per què ser tan prudent", ha afirmat Pujol, que ha denunciat el "festival de pagar sous a tutti quanti" en temps del tripartit. "Jo ja entenc que el Govern en això sigui molt prudent i algú després dirà que cal fer-li una estirada d'orelles al senyor Oriol Pujol. Que m'estirin el que vulguin", ha afegit.

En contrast amb aquesta defensa de la decisió de Mas de volar en classe turista, l'expresident català Jordi Pujol va criticar el juliol de 2007 José Montilla per desplaçar-se a Portugal en una companyia aèria de baix cost en un viatge institucional.

stats