Política 17/12/2011

CiU demana al PSC que passi pàgina del tripartit i consolidi un partit "fort"

Oriol Pujol ha acusat Montilla que el tripartit va ser "el mal principal" de Catalunya

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha emplaçat aquest dissabte al nou secretari del PSC, Pere Navarro, que passi pàgina del tripartit pel "malbaratament, la mala gestió, l'herència econòmica i l'estat anímic" en què han deixat el país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la intervenció al Consell Nacional de CDC, Pujol ha dit que el tripartit va ser "el mal principal de Catalunya". Ha tingut paraules ja per a Pere Navarro, que feia poc que havia estat escollit en la votació del 12è congrés del PSC que se celebra aquest cap de setmana a Barcelona, i ha aconseguit el suport del 73,06% dels vots dels delegats acreditats, sumant un total de 545 paperetes al seu favor. Pujol li ha fet una clara petició que passi pàgina del tripartit com, ha dit, ja ha fet ERC.

Segons Pujol, la gestió del tripartit econòmica ha estat "desastrosa" i ha manifestat que els resultats electorals ja han parlat. Així mateix, ha recalcat que hi ha hagut una gestió igual de desastrosa per al país que "és l'anímica, que és difícil d'avaluar". Ha reiterat la seva petició al PSC de passar pàgina del tripartit pel malbaratament, la mala gestió i l'herència econòmica en què s'ha deixat el país i per l'estat anímic que va acabar impregnant el conjunt dels catalans. Ha assegurat que el bon estat anímic "és imprescindible que es recuperi, per treure Catalunya del sot on és".

Duran vol un PSC fort

Per la seva part, el president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat que surti un PSC "fort i responsable" del congrés que celebren aquest dissabte els socialistes catalans. Duran ha assenyalat que Catalunya necessita una oposició "consolidada" i amb "un projecte de país clar", tenint en compte que el PSC és "alternativa" de Govern. El líder d'Unió ha explicat que Catalunya necessita un PSC que no digui "no a tot", especialment quan els socialistes són "corresponsables" de la situació econòmica i financera del país.

Duran ha demanat "respecte" pel debat intern dels socialistes catalans, que ha considerat "molt important" per l'esdevenidor del país. El líder d'Unió ha recordat que el president del Govern, Artur Mas, "ha estès la mà" a la resta de formacions polítiques des de l'inici de la legislatura, però que de moment només ha trobat resposta del PP. Per això, Duran ha demanat un PSC que "no descansi en la cultura del no", ja que és la segona força política del país.

stats