CAS PALAU
Política 20/07/2012

Oriol Pujol compareixerà al Parlament per donar explicacions sobre el cas Palau

El secretari general de CDC anirà a la cambra catalana entre el ple del pacte fiscal del 25 de juliol i el 31 de juliol, però Felip Puig no l'acompanyarà

Acn
2 min
El secretari general de CDC, Oriol Pujol, a la seu de la formació

BarcelonaEl secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha acceptat aquest divendres comparèixer al Parlament per donar explicacions sobre el cas Palau i les suposades vinculacions amb el finançament del partit. Pujol ha demanat comparèixer al més aviat possible, abans de l'agost, però després del ple extraordinari sobre el pacte fiscal que es farà a mitjans de la setmana que ve. Qui no compareixerà serà el conseller d'Interior i exconseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, perquè, en "coherència" amb el fet que no comparegui el president de la Generalitat, Artur Mas, CDC no vol que es barregin les figures institucionals amb els càrrecs del partit. "El Govern és el Govern, que faci de Govern, i CDC que doni les explicacions", ha reblat. A més, Pujol no entendria la compareixença de Puig com a exconseller d'Obres Públiques per les suposades adjudicacions irregulars, com apunta la interlocutòria judicial, perquè no totes les obres van ser adjudicades per la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a les agències de notícies, Pujol ha opinat que la qüestió s'hauria de tractar "exclusivament" per la via judicial, perquè en el seu moment ja hi va haver una comissió parlamentària sobre la qüestió i els partits ja van tenir l'oportunitat de demanar informació. Però, davant la petició d'ERC, Pujol no té "cap recança ni impediment" per comparèixer, tot i que sospita que "no ajudarà en res, perquè molts dels judicis ja estan fets a hores d'ara". Per tot això, la compareixença de Pujol podria ser el proper divendres 27, el dilluns 30 o el dimarts 31.

Pel que fa a la fiança de gairebé 3,3 milions d'euros que va ordenar el jutge aquest dimecres, Pujol ha dit que s'ha fet efectiva abans de la 1 d'aquest migdia, menys de 24 hores després d'haver rebut formalment la notificació. Com a aval, s'ha presentat la seu central de CDC, al carrer Còrsega de Barcelona.

stats