NOU CICLE A CATALUNYA
Política 17/01/2011

Oriol Pujol: "CDC no renunciarà al dret a decidir per molts Mascarell, Pluma i Bozal que hi hagi"

El secretari general adjunt de CDC confirma que aspira a rellevar Mas a la secretaria general del partit. Admet que el fitxatge de Mascarell ha generat inquietud a CDC, cosa que el portarà a haver de gestionar "petites frustracions"

Acn
2 min

BarcelonaEl nou secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha subratllat aquest dilluns que serà Joan Pluma qui tindrà el "problema" d'explicar el canvi de bàndol si finalment acaba sent el director general de Patrimoni Cultural del govern de CiU malgrat ser fins ara el portaveu del PSC a l'Ajuntament de Girona. "Serà el senyor Pluma qui tindrà el problema, i l'haurà d'explicar ell i no jo. Quina és la part coherent de la seva vida? Fins que ha estat l'assot de CiU o a partir del moment que de la mà de CiU i de Mascarell té una responsabilitat important de país?", ha apuntat en declaracions a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pujol ha remarcat que es tracta d'una decisió d'Artur Mas i de Ferran Mascarell, i que aquest "ha de tenir llibertat per escollir el seu equip". Ha reconegut que CiU ha demanat la dimissió de Pluma a l'Ajuntament de Girona tres vegades, i ha opinat que "continua sent coherent" que la federació reprovi l'actitud amb què ha gestionat les seves responsabilitats a Girona com a regidor també d'Urbanisme. Pujol ha admès que Pluma tindrà un "petit dilema". "Ell mateix amb la seva ètica i amb la seva coherència. Jo, encantat. Si té coses per aportar, benvingut serà", ha conclòs.

Oriol Pujol ha reconegut que hi ha gent dins de CDC que ha considerat que hi havia persones vàlides dins del partit per dirigir la conselleria de Cultura en lloc de l'exsocialista Ferran Mascarell, una opinió "legítima", ha dit, perquè "hi ha ambicions que tothom pot tenir". Això l'obligarà, ara que és el nou secretari general adjunt, a "gestionar algunes petites frustracions".

CDC, dret a decidir, Mascarell i Bozal

En preguntar-li per altres membres del Govern com la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, el secretari general adjunt de CDC ha opinat que seria "prim" avaluar la seva feina només pel recurs contra la consulta d'Arenys de Munt. Bozal haurà de determinar si faran prevaler l'actitud que tenien fins ara o la del Govern de què formen part. En aquest punt, ha garantit que CiU complirà amb el seu programa de govern, i no renunciarà al dret a decidir ni a una possible consulta al voltant del pacte fiscal, perquè n'ha fet bandera. "No hi renunciarem per molts Plumas, Mascarells o Bozals que hi hagi. I ells ho saben, i ho comparteixen", ha afegit. En tot cas, ha donat la benvinguda a persones que venien de "tesis una mica frontereres".

Sobre el seu cas particular, ha confirmat que optarà a la secretaria general de CDC en el congrés que el partit celebrarà i que encara no té data. Podria ser, ha dit, la tardor del 2011 o la primavera del 2012. La seva etapa prèvia com a secretari general adjunt pot servir de guia. "Si no em surt bé aquest temps de secretari general adjunt vol dir que tindré més problemes. Si me'n surto potser tindré més facilitats. Tot depèn de com ho faci jo", ha resumit.

stats