Política 03/11/2012

Oriol Pujol considera que Duran no s'ha de disculpar pels dubtes sobre el procés sobiranista

El secretari general de CDC assegura que Duran parlava des les dificultats que comportarà el procés català, que "seria pitjor no fer res"

Acn
1 min
Oriol Pujol i Josep Maria Pelegrí

LleidaEl secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha justificat aquest dissabte les paraules del secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, amb les quals rebaixava el to sobiranista i assegurava que a Catalunya una gran majoria dels ciutadans no volen la independència i que el referèndum és ara "inviable" i s'hauria de fer dins la legalitat espanyola. Segons Pujol, Duran "no ha de demanar disculpes", i ha volgut constatar que el líder d'Unió només expressa les dificultats que comportarà un procés com aquest, "com molts ciutadans fan". "Més difícil seria si no s'intentés res", ha puntualitzat el secretari general de CDC, que ha estat acompanyat pel secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de Convergència, el secretari general, Oriol Pujol i Ferrusola, creu que Duran pot expressar lliurement les dificultats amb què es pot trobar una Catalunya independent. Al costat de Josep Maria Pelegrí, Pujol ha deixat clar que les dues formacions segueixen un camí únic, el que marca el seu programa electoral, on es parla d'estat propi, però també de mantenir vincles amb Espanya. Sí que ha volgut demanar disculpes Oriol Pujol, però, per les declaracions que va fer ell mateix aquest divendres sobre la relació entre el PSC i el PSOE, que va definir de "sodomítica". Segons ell, Catalunya hauria de rebre moltes disculpes similars per declaracions que s'han fet contra les aspiracions del país.

stats