COP JUDICIAL AL CATALÀ
Política 04/09/2011

Oriol Pujol adverteix que la llengua i la immersió lingüística són 'casus belli' per a CiU

El secretari general adjunt adverteix el PP que, si segueix aquest camí en defensa del bilingüisme, ja no serà "company de viatge" de CiU al Parlament

Redacció
1 min

BarcelonaEl secretari general adjunt de CDC i president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha assegurat aquest matí en una entrevista a Catalunya Informació que la llengua és casus belli per a la federació nacionalista i que donarà suport al recurs presentat pel Govern contra la interlocutòria del TSJC que qüestiona el model d'immersió lingüística. "No hi renunciarem", ha assegurat Pujol. En tot cas, tampoc ha volgut revelar tota l'estratègia de CiU i del Govern per defensar la immersió, tot i que ha assegurat que la diada del proper 11 de setembre serà reivindicativa en defensa de la llengua.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa al PP, que en aquests dies s'ha mostrat bel·ligerant en defensa del bilingüisme a les escoles, ha advertit que si segueix per aquest camí i ho posa com a condició per a futures negociacions parlamentàries, "deixarà de ser company de viatge" de CiU en assumptes com els pressupostos de la Generalitat. Tot i això, Pujol ha recordat que moltes vegades aquesta postura és més "mediàtica" que real i que mai han posat sobre la taula la qüestió lingüística per parlar dels pressupostos.

En referència a si ocuparà el número 2 a les llistes de Madrid, el secretari general adjunt de CDC ha assegurat que manté "poc o molt" la seva candidatura, però ha elogiat de forma encesa el paper dels diputats de CiU al Congrés en aquesta convulsa setmana protagonitzada per la reforma constitucional. "Difícilment ho podré fer millor que cap dels diputats que hi ha ara al Congrés", ha considerat Pujol.

stats