Política 02/10/2014

La jutgessa investigarà Oriol Pujol per un nou delicte de suborn

La Fiscalia Anticorrupció creu que l'exsecretari general de CDC va cobrar comissions a través de la seva dona per ajudar el seu amic Sergi Alsina

Acn
1 min

BarcelonaLa magistrada del Jutjat d'Instrucció número 9 de Barcelona, Sílvia López Mejía, investigarà l'exsecretari general de CDC Oriol Pujol per un nou cas de suborn, en aquesta ocasió vinculat a tres deslocalitzacions industrials. La jutgessa ha incorporat a la causa de les ITV una nova branca, com va sol·licitar la Fiscalia Anticorrupció, en considerar que Pujol hauria cobrat comissions irregulars, a través de la seva dona, Anna Vidal, de part del seu amic Sergi Alsina per assessorar en la deslocalització de les empreses Sony, Sharp i Yamaha.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una interlocutòria avançada per 'La Vanguardia' i 'El Periódico de Catalunya', i confirmada a l'ACN per fonts jurídiques, la magistrada fa seves les tesis del ministeri públic, que considera que Pujol hauria ajudat el seu amic Sergi Alsina, de la societat Alta Partners, a cobrar 6,9 milions d'euros per l'assessorament en aquests tres processos i, a canvi, hauria cobrat 200.000 euros de comissió a través de la seva dona, Anna Vidal.

Si es fes efectiva aquesta imputació, Pujol, Vidal i Alsina sumarien un nou càrrec per suborn, a més del de tràfic d'influències pel qual ja està imputat Pujol en el cas de les ITV.

Vidal, que ara està imputada, va reconèixer en la seva primera declaració com a testimoni, que havia cobrat 200.000 euros d'Alta Partners per assessorar aquesta empresa en l'operació de "reconversió industrial" de Sharp el 2011. Però la fiscalia sospita que aquest assessorament no va existir, sinó que simplement era la cobertura suposadament legal per tapar una comissió il·legal que Alsina pagava a Pujol per les seves influències polítiques que l'haurien beneficiat.

stats