Política 27/04/2012

Oriol Pujol adverteix el PP que el distanciament amb CiU pot ser "del tot irreconciliable" si segueix la línia Montoro

"No som un país de bestreta", ha recordat a Alicia Sánchez-Camacho, presidenta dels populars catalans

Acn
2 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha advertit aquest divendres el PP que, si les opinions majoritàries sobre Catalunya són les expressades pel ministre d'Hisenda, Cristobal Móntoro, "el distanciament pot ser del tot irreconciliable" entre les dues forces polítiques. El líder de la federació nacionalista ha fet aquesta reflexió en l'editorial del grup parlamentari, i hi ha insistit després en la cloenda de la convenció sectorial de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pujol ha recordat a la líder dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, que Catalunya "no és un país de bestreta", i ha exclamat que no acceptarà que "aquells que recapten aquí i s'ho emporten cap allà" ho continuïn dient. En l'editorial del grup parlamentari, Pujol recorda que CiU i PP no es poden separar perquè no s'han "casat" mai, i adverteix els populars que el distanciament entre les dues formacions polítiques pot ser "irreconciliable" si des del govern espanyol es considera Catalunya "un país de bestreta". Pujol va més enllà quan parla de les recents reflexions del ministre Montoro, en les quals insinuava que la Generalitat estava construint a Catalunya un país "artificial".

Durant la cloenda de la convenció nacional sectorial de CDC, Pujol ha elevat el to en referir-se a les bestretes, que durant el darrer ple van ser motiu de disputa entre el president del Govern, Artur Mas, i la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho. El secretari general de CDC ha afirmat que Catalunya "no és un país de bestreta", i ha recordat que les bestretes "no són fruit de cap acord polític" entre CiU i PP, sinó que es tracta del retorn dels diners dels catalans des de Madrid. "De cap manera podem acceptar que aquells que recapten aquí i se n'enduen cap allà donin a entendre que la bestreta és el tapaboques amb el qual nosaltres continuarem dient que sí", ha explicat.

Pujol ha posat sobre la taula la contradicció que, tot i tenir més autogovern que mai, Catalunya és més "dependent" que mai. "N'estem tips", ha dit parafrasejant Josep Antoni Duran i Lleida en referència a l'actitud del govern espanyol. Segons el líder convergent, el que avui ofereix l'Estat "no fa viable el país". Per això, ha instat tots els membres de la sectorial de CDC, i ho ha fet extensiu als ciutadans de Catalunya i a les forces polítiques del Parlament, a lluitar per assolir la independència fiscal del país. "Espero que després de la reunió d'avui amb el president Mas, el PSC també hagi quedat convençut", ha indicat.

Seguint la línia del darrer congrés de CDC, Pujol ha apuntat a la independència del país com l'objectiu a perseguir en el futur. Precisament tots els militants de CDC han rebut recentment una carta de l'executiva en la qual se'ls anima a treballar per crear una majoria social que doni suport a la creació d'un estat català. "Avui dia, per poder assegurar la seva continuïtat com a nació, Catalunya necessita un estat propi", es pot llegir en la carta.

Durant la convenció nacional sectorial d'aquest divendres han quedat configurats tots els membres de les sectorials de CDC i els nous representants al consell nacional.

stats