Política 16/07/2014

Oriol Pujol, a la militància de CDC: "La provisionalitat en la direcció podria esdevenir una feblesa"

El secretari general sortint de Convergència s'acomiada dels afiliats a través d'una carta

Oriol March
1 min
Oriol Pujol

BarcelonaOriol Pujol, que el 6 de setembre deixarà de ser secretari general de CDC, ha enviat una carta a la militància en què s'acomiada dels afiliats al partit. "Aquesta és una carta que no hauria desitjat fer mai", assenyala al principi de la missiva, a la qual ha tingut accés l'ARA. Pujol sosté que, "malgrat el bon balanç" que fa de com han funcionat les coses a Convergència mentre ell estava enretirat de la secretaria general, és "conscient" que "la provisionalitat en la direcció del partit podria esdevenir una feblesa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No només una feblesa per la mateixa Convergència, sinó per tot allò en què Convergència té un paper clau. Fins ara això no ha estat així, però, sincerament, penso que hem de plantejar-nos el proper semestre i el proper any amb la màxima fortalesa. Fortalesa que passa per esvair del tot la provisionalitat i l'interinatge", assenyala el dirigent a la seva carta.

Pujol explica que la decisió ha estat "consultada i debatuda" amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i amb les cinc persones que han assumit més pes en la direcció al llarg d'aquests mesos: Josep Rull, Lluís Corominas, Francesc Homs, Jordi Turull i Francesc Sànchez.

El secretari general sortint de CDC dedica un paràgraf a justificar el seu adéu a l'escó de diputat. "En el meu cas concret, esdevenir diputat al Parlament sense la responsabilitat en el partit no té gaire sentit. Sempre que ho he estat ho he compaginat amb una responsabilitat política. És per això que el cas és personal i no extrapolable a ningú més", apunta Pujol.

stats