Política 27/07/2012

Oriol Pujol compareix aquest divendres al Parlament pel cas Palau

ERC vol que també doni explicacions Felip Puig, conseller de Política Territorial i Obres Públiques entre el 2001 i el 2003

Acn
2 min
Oriol Pujol al ple del Parlament sobre el pacte fiscal / PERE VIRGILI

BarcelonaEl secretari general de CDC, Oriol Pujol, compareix aquest divendres al Parlament per donar explicacions sobre el presumpte finançament de Convergència, en el marc de la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament. El mateix Pujol havia anunciat la seva intenció de comparèixer per descartar qualsevol vinculació de CDC amb el cas Palau, i així ho fa aquest divendres. CiU votarà a favor de la compareixença i també ho farà ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu republicana, Anna Simó, ha afirmat, però, que la compareixença de Pujol no en descarta d'altres, com la del conseller d'Interior, Felip Puig, que Esquerra vol que doni explicacions en condició de conseller de Política Territorial i Obres Públiques entre el 2001 i el 2003.

La compareixença de Felip Puig ha estat demanada tant per ERC com per ICV-EUiA, i aquest divendres també es votarà a la comissió. Simó ha demanat a la resta de partits, especialment a PPC i PSC, que donin suport a aquesta compareixença. "Que Oriol Pujol digui que només vol comparèixer ell no treu que es voti la compareixença de Felip Puig. Volem que es vegi que votarà el PSC, el PPC i C's. Perquè si hi ha una majoria de grups que diu que vol que comparegui Felip Puig, ho haurà de fer", ha destacat Simó.

Pels republicans és tan important que doni explicacions Pujol, com que les doni Puig. En el primer cas, perquè es tracta del màxim responsable de CDC en l'actualitat, i en el segon perquè es tracta del conseller responsable de moltes de les concessions que presumptament haurien servit perquè el partit s'hagués finançat de forma irregular.

Perquè la compareixença de Puig tiri endavant cal que una majoria dels grups hi voti favorablement. De moment, ERC i ICV-EUiA -que també ha demanat que doni explicacions- són els únics partits que s'han mostrat clarament favorables. De fet, per la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, les compareixences rellevants haurien de ser la de Puig i també la d'Artur Mas. "La compareixença del senyor Oriol Pujol no ens satisfà en cap mesura, perquè el que volem és que el president de la Generalitat i president de CDC qui doni les explicacions. En aquella època Oriol Pujol no tenia cap càrrec ni al Govern ni a Convergència que el pugui relacionar ni amb Ferrovial ni amb el Cas Palau"

La Comissió d'Afers Institucionals també votarà si Artur Mas ha de comparèixer, a petició del grup d'ICV-EUiA. Un fet que no compta ni amb el suport de CiU ni amb el d'ERC i que, per tant, quedarà rebutjat amb tota probabilitat.

stats