Publicitat
Publicitat

CAS PALAU

Oriol Pujol: "CDC mai s'ha lucrat del Palau ni de l'Orfeó Català"

El secretari general de CDC, en comissió parlamentària, assegura que s'estan donant per fets delictes "que no s'estan investigant"

El secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha assegurat aquest divendres al matí en comissió parlamentària que el seu partit "mai s'ha lucrat del Palau de la Música ni de l'Orfeó Català". Pujol ha considerat que el jutge fa una "interpretació forçada" a l'hora d'exigir una fiança de 3,3 milions d'euros –ja dipositada pel partit– en considerar el partit nacionalista responsable civil a títol lucratiu a causa de la relació entre la institució cultural, el partit i l'empresa Ferrovial.

El també president del grup parlamentari de CiU ha denunciat que es donen per fets "delictes que ni tan sols s'estan investigant" i que no hi ha "cap prova" sobre l'itinerari que van seguir els diners del saqueig del Palau de la Música.

Ha explicat que dels 982.000 euros entregats per la Fundació del Palau a CDC, 775.000 euros són donacions "que mai s'han amagat" i que el jutge "pressuposa" que la resta han anat a parar a Convergència "sense mencionar cap indici" que sostingui aquesta afirmació.

Aquest és un dels arguments del recurs interposat per CDC contra la fiança del jutge. El recurs també destaca que la interlocutòria del magistrat no menciona cap delicte ni cita a declarar a cap presumpte responsable, segons ha explicat Pujol.

"No som capaços d'esbrinar qui seria la víctima”, ha dit el secretari general, que ha destacat que les obres sota sospita –per les quals la constructora Ferrovial hauria pagat comissions– no estan investigades.

Ha recordat que el Parlament "ja va tenir la seva opció i el seu moment" per fer la investigació sobre el cas però que, tot i així, ha acceptat la compareixença. "Les culpabilitats a vegades ja estan repartides", ha lamentat.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT