Publicitat
Publicitat

ELECCIONS ESPANYOLES

Oriol Pujol, disposat a ser el número dos de Duran a Madrid

Acusa el PP de Badalona de "fregar la xenofòbia" i d'aconseguir l'alcaldia amb un "discurs demagògic"

"M'he ofert i he ofert la meva capacitat i la meva persona al partit i la decisió està per prendre". Així ha respost el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, quan se li ha preguntat si serà el número dos de Josep Antoni Duran i Lleida a la candidatura de CiU per a les eleccions generals. En una entrevista a Radio Euskadi, Pujol ha ressaltat que la seva disposició està damunt la taula i que això ho sap el secretari general de CDC i president de la Generalitat, Artur Mas. En qualsevol cas, ha recalcat que aquesta decisió encara està per prendre i ha indicat que el partit ha treballat "per tenir tot el programa i la llista amb el candidat a punt".

Després de defensar el pacte fiscal, Pujol ha manifestat que després del 20-N no negociaran amb comoditat ni amb el PP ni amb el PSOE. Encara ha anat més enllà i ha reconegut que des de CiU no confien en cap dels dos. Als populars els ha acusat d'aplicar un "anticatalanisme furibund". En aquest context, ha afirmat que l'acord en un pacte d'Estat que reclama CiU "inclou les peticions de Catalunya que estaran centrades en el pacte fiscal".

El també líder del grup parlamentari de CiU ha advertit que PSOE i PP faran "una campanya dura sense prendre masses precaucions en com pot afectar a la governabilitat de Catalunya i d'Espanya". "Observarem una dura baralla entre els dos partits amb poca responsabilitat", ha afirmat.

Preguntat per la política de pactes a Catalunya, ha explicat que l'acord amb el PP només ha estat en els pressupostos i en el terreny econòmic i ha recordat l'apel·lació que van fer a la responsabilitat al PSC. Pujol ha dit que l'enteniment amb el PPC "no és a llarg termini perquè la mà estesa hi és també amb el PSC i ERC". De fet, ha recalcat que aspira a aconseguir acords amb el socialistes i republicans i que "no hi ha un pacte estable amb ningú".

Pujol també ha assenyalat que amb Alfredo Pérez Rubalcaba com a candidat del PSOE a les eleccions generals no veu un major distanciament entre el PSOE i el PSC, sinó que creu que els llaços es van "estrenyent". "Arrimar-se més a un PSOE no serà un bon negoci per Catalunya", ha advertit.

Dures crítiques al PP de Badalona

Per altra banda i preguntat per l'enteniment entre CiU i PPC en immigració, Pujol ha carregat durament contra els populars de Badalona. Ha criticat que "amb un discurs demagògic" van aconseguir l'alcaldia. "Veurem si poden materialitza el discurs. Allí no hi estem nosaltres per a res perquè" el PP "frega la xenofòbia i l'exclusió".

Sobre la situació Euskadi i sobre ETA, ha considerat que "hi haurà bones notícies més abans que tard i el País Basc podrà passar pàgina d'aquesta història negra del terrorisme".

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT