POLÍTICA
Política 15/01/2011

Oriol Pujol, nou secretari general adjunt de CDC

El consell nacional de CDC ha nomenat avui Oriol Pujol secretari general adjunt. Pujol es converteix així en l'home fort d'Artur Mas al partit, en substitució de l'ara conseller d'Interior Felip Puig. Així, Pujol té via lliure per substituir Artur Mas a la secretaria general de CDC

Redacció
1 min

BarcelonaEl consell nacional de CDC d'avui ha fet efectiu el relleu de Felip Puig a la secretaria general adjunta de CDC, càrrec que ha assumit Oriol Pujol, un dels dirigents del pinyol més proper a Mas. Es tracta d'un relleu anunciat des que el fill de l'expresident va ser triat per Artur Mas com a president del grup parlamentari convergent i, més endavant, quan Puig va acceptar ser conseller d'Interior. Pujol es converteix així en l'home fort del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En clau de futur, el moviment té una importància especial perquè confirma Pujol com a previsible futur secretari general de CDC. L'any 2012 farà vuit anys que Mas és al càrrec -els màxims estipulats pels estatuts-, i no podrà ser reelegit. En principi, el proper congrés convergent hauria de ser d'aquí un any i mig -el darrer va ser el 2008-, però no se'n descarta un avançament.

Més relleus

El consell nacional també ha materialitzat el relleu de Germà Gordó com a gerent del partit i de Daniel Osàcar com a tresorer. El primer va ser triat per Mas secretari del Govern i ha estat rellevat per Carles del Pozo, que ja formava part del seu equip al partit. A Osàcar, a qui tant hisenda com la Fiscalia relacionen amb el presumpte finançament il·legal de CDC a través del Palau de la Música, el substitueix Andreu Viloca.

stats