CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Política 30/11/2010

Junqueras insta la direcció d'ERC a aprendre a gestionar la "complexitat" de l'independentisme

L'eurodiputat li demana a Puigcercós que protagonitzi “un procés amb senyals clars i significatius per reconduir la situació”, després de la davallada electoral

Roger Tugas
2 min
Oriol Junqueras, eurodiputat d'Esquerra.

BarcelonaL'eurodipitat d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha lamentat avui al seu bloc que els republicans aconseguissin diumenge “el tercer pitjor resultat de la seva història en unes eleccions catalanes” i ha assegurat que el seu partit “no té un problema de caràcter ideològic”, perquè “la justícia social, els valors cívics republicans i l’alliberament nacional continuen sent plenament vigents”. Malgrat tot, ha apuntat que, per assolir-los, “no ens sobra gairebé ningú” i per aquest motiu “la unitat del partit no es pot confondre amb la seva homogeneïtat” que pot dur “a un procés de minorització”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent republicà, per tant, recomana que la formació “ha de voler i ha de saber gestionar la complexitat que comporta construir un espai ampli, preparat i ambiciós” i, per tant, demana a la seva direcció que protagonitzi “un procés amb senyals clars i significatius per reconduir la situació”. D'aquesta manera, mentre que el president d'Esquerra, Joan Puigcercós, va culpar en part la imatge poc cohesionada del partit arran del seu últim congrés com un element que hauria provocat la desfeta electoral, l'eurodiputat li reclama que sigui ell qui gestioni de forma diferenciada la pluralitat interna i dels que podrien sumar-se al seu projecte. Cal recordar que en els darrers anys actius importants de la formació l'han abandonada o han fet un pas enrere, com Josep-Lluís Carod-Rovira, Joan Carretero o Uriel Bertran, els dos últims esdevenint impulsors de dos partits –Reagrupament i Solidaritat Catalana– que han pres votants a Esquerra.

Tanmateix, Junqueras celebra “els molts aspectes positius de la nostra acció de govern” i el fet “que centenars d’independentistes hagin acumulat una experiència que algun dia serà decisiva”. “Estem més preparats que mai i hem de posar tot aquest bagatge al servei dels alts ideals”, ha assegurat.

stats