POLÍTICA
Política 28/12/2010

Ortega i Carod escenificaran el traspàs de carteres

Els 11 consellers prenen aquest dimecres possessió del càrrec i els vicepresidents entrant i sortint s'ocuparan de visualitzar-lo

Efe
2 min

BarcelonaLa nova vicepresidenta del govern català i titular de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, iniciarà aquest dimecres amb el vicepresident sortint, Josep-Lluís Carod-Rovira, el traspàs de carteres entre membres del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els 11 consellers prendran possessió del seu càrrec i tot seguit celebraran la primera reunió del nou Govern.

A partir de primera hora de la tarda, els nous consellers es dirigiran a les seus dels seus respectius departaments per rebre de mans dels consellers sortints les carteres corresponents.

L'escenificació del traspàs de poders s'iniciarà a les 14.00 hores al Palau de la Generalitat, on Carod cedirà el testimoni a Ortega.

Una hora més tard, el socialista Joaquim Llena li traspassarà la cartera d'Agricultura a Josep Maria Pelegrí. A les 15.30 hores serà Carme Capdevila qui cedeixi el seu despatx a Josep Lluís Cleries, a la seu de Benestar Social i Família.

A les 16.00 hores serà Andreu Mas-Colell qui rebi la cartera d'Economia de mans d'Antoni Castells, mitja hora després Ferran Mascarell es veurà amb el fins ara conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i a les 17.00 hores Lluís Recoder i Joaquim Nadal formalitzaran el traspàs de Política Territorial.

A les 17.30 hores serà el torn de la consellera de Salut sortint, Marina Geli, amb el nou titular, Boi Ruiz, a les 18.00 hores li tocarà a Joan Saura abandonar el seu despatx d'Interior per deixar pas a Felip Puig i a les 18.30 hores Francesc Baltasar es reunirà amb Recoder i Pelegrí per traspassar-los les seves competències.

Finalment, a les 19.00 hores, Jordi Ausàs lliurarà a Joana Ortega la batuta de Governació, i mitja hora després Montserrat Tura deixarà pas a la nova titular de Justícia, Pilar Fernández Bozal. A les 20.00 hores Ernest Maragall traspassarà la seva cartera d'Educació a Irene Rigau i, ja a les 20.30 hores, Josep Huguet llegarà la seva carpeta a Mas-Colell i Francesc Xavier Mena.

stats