Política 22/08/2011

Ortega avança que el pròxim Consell Executiu aprovarà la modificació de la llei de centres de culte

Els ajuntaments ja no hauran de reservar sòl obligatòriament per a instal·lacions de caràcter religiós

1 min

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha avançat que el pròxim Consell Executiu, que tindrà lloc dimarts que ve, aprovarà la modificació de la llei de centres de culte que, fins ara, obligava els ajuntaments a fer una reserva de sòl obligatòria per a instal·lacions religioses. L'executiu modificarà aquest extrem perquè, segons Ortega, ha d'imperar l'autonomia municipal i que siguin els ajuntaments els que decideixin si el reserven o no en funció de les necessitats del municipi i de la demanda. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha explicat que aquesta obligatorietat perjudicava molts ajuntaments petits que gastaven diners en memòries quan no necessitaven fer cap centre de culte nou.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Per què el Govern ha de tenir aquesta visió tan paternalista i intervencionista? Acabem amb això", ha demanat Ortega, que ha assegurat que el Govern creu "de debò" en l'autonomia municipal, i per això elimina aquesta previsió que havia introduït el tripartit.

"El Govern ha d'obligar els ajuntaments a fer una mesquita? El govern municipal és qui més coneix les necessitats del territori i és qui sap si es necessita un centre de culte, és qui sap si hi ha demanda", ha argumentat.

stats