Política 30/04/2012

Ortega: "La Generalitat no permetrà que Catalunya sigui intervinguda"

La vicepresidenta del Govern assegura que estan "fent tots els ajustos perquè no sigui així"

Efe
1 min

Alòs de BalaguerLa vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha afirmat avui que el Govern no permetrà una intervenció de l'Estat a Catalunya i ha assegurat que l'executiu català treballa per evitar-ho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La Generalitat no permetrà que Catalunya sigui intervinguda, està fent tots els ajustos perquè no sigui així", ha assegurat en una visita institucional a Alòs de Balaguer.

La intervenció dels comptes d'una comunitat autònoma, prevista a la llei d'estabilitat pressupostària, que ha entrat avui en vigor després de la seva publicació en el BOE, no suposarà la suspensió de la seva autonomia, encara que sí que pot suposar la dissolució d'un ajuntament.

Així ho han indicat avui fonts del ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, que han insistit que des d'aquest departament no es dubtarà a utilitzar "tota la normativa vigent" si una administració pública incompleix els objectius d'estabilitat pressupostària.

Les mateixes fonts han afegit que, fins avui, cap comunitat autònoma "ha demanat o suggerit" una intervenció voluntària dels seus comptes, però sí que han demanat ajuda "gairebé totes" per confeccionar els plans econòmics i fiscals, i han dit que amb totes hi ha hagut diàleg.

stats