Política 08/04/2015

Ortega veu "impresentable, irresponsable i imprudent" que Fernández Díaz vinculi jihadisme i independència

La vicepresidenta diu que cal distingir entre religió i fanatisme, i assegura que els atemptats a França o Kènia no tenen res a veure amb Déu

Acn
1 min
Joana Ortega

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern i presidenta de la Generalitat en funcions, Joan Ortega, ha criticat durament aquest dimecres el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per vincular el terrorisme i l'independentisme amb l'Islam. El ministre havia afirmat que la pedagogia sobre el procés sobiranista entre musulmans ha dificultat la lluita antijihadista, arran de l'operació contra cèl·lules salafistes en diversos punts de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la presentació del baròmetre religiós del Principat, Ortega veu "del tot irresponsable, imprudent i impresentable, una barbaritat i una manca de criteri absolut" que un càrrec públic faci aquestes afirmacions. Així, ha instat a evitar el debat seguretat-religió i a separar el sentiment religiós del "radicalisme o el fanatisme". Segons ella, els atemptats a França o Kènia "no responen a Déu". Unes hores abans el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, havia qualificat de "desafortunades" les declaracions de Fernández Díaz.

stats