PRIMERA COMPAREIXENÇA
Política 02/03/2011

Ortega aposta per una reforma de l'administració per garantir més eficiència

La vicepresidenta del Govern ha afirmat que s'impulsarà un nou marc legal, que s'estudiaran "les possibles vies de mobilitat dels empleats públics", i que s'implantaran "sistemes de control i avaluació"

Efe
2 min

BARCELONALa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha revelat la seva intenció de dur a terme una reforma "d'ampli abast" en l'administració catalana, introduint criteris d'"eficiència" que s'apliquen en l'àmbit empresarial. En la seva compareixença davant la comissió d'assumptes institucionals del Parlament, Ortega ha apostat per una "administració orientada als resultats", amb uns "empleats públics polivalents", la feina dels quals "s'adapti a les exigències" d'una societat canviant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, la vicepresidenta ha explicat que aquesta reforma ha de basar-se en quatre conceptes: "agilitat, eficiència, eficàcia i transparència". Per guanyar "agilitat" administrativa i aconseguir que els tràmits burocràtics siguin "més senzills i ràpids", el Govern impulsarà una simplificació normativa i l'administració electrònica.

Pel que fa a l'eficiència, ha posat l'èmfasi en els criteris d'"austeritat en l'ús dels recursos públics", fins i tot en la "gestió de les plantilles de personal".

També, Ortega ha dit que s'impulsarà un nou marc legal per a la funció pública, "l'objectiu prioritari de la qual serà la modernització de les administracions catalanes" i la "professionalització" dels seus empleats, "amb una clara orientació a la productivitat, la qualitat i l'eficiència dels serveis". Segons la dirigent d'Unió, també s'estudiaran "les possibles vies de mobilitat dels empleats públics", per a la "cobertura de necessitats urgents o conjunturals". A més, es crearan "sistemes de control i avaluació" per valorar l'"eficàcia i eficiència" amb la qual l'administració presta els serveis.

Les reaccions dels partits polítics no s'han fet esperar, i el que s'ha mostrat més receptiu a les idees exposades per Ortega ha estat el portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, que ha assegurat "compartir la música" d'aquests plans, encara que ha reclamat que concreti "la lletra" per poder fer un judici definitiu. Un dels més crítics, en canvi, ha estat el portaveu parlamentari d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, que ha acusat el Govern de "jugar amb els sentiments" de milers de treballadors públics, que no saben si es quedaran en l'atur. Bosch ha denunciat que el govern que presideix Artur Mas està reduint les plantilles de "metges, mestres i mossos", cosa que genera gran "intranquil·litat" a la resta de funcionaris, en constatar que fins i tot hi ha retallades en serveis bàsics.

stats