REACCIONS Al GIR DE JORDI PUJOL
Política 26/01/2011

Ortega diu que l'hostilitat de l'Estat fa augmentar l'independentisme

La vicepresidenta del Govern ha precisat que serà "bel·ligerant" perquè els catalans "demanen respecte a Catalunya i que es compleixin els acords"

Redacció
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha afirmat avui que l'actitud "hostil" de l'Estat cap a Catalunya fa "augmentar" el sentiment independentista en aquesta comunitat autònoma. En declaracions a Catalunya Ràdio, Ortega ha apreciat un increment del sentiment independentista a Catalunya, d'un "independentisme de reacció", com a conseqüència de l'actitud "hostil" del govern de Madrid i dels continus "incompliments" dels acords subscrits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En resposta a la pregunta de si, en aquests moments, és més independentista que abans, la vicepresidenta ha dit que "avui sóc més crítica amb l'Estat, i seré bel·ligerant en el que pertany a Catalunya". En aquest sentit, encara que Ortega s'ha definit com una persona de "consens" que intenta evitar crear situacions de "conflicte", ha precisat que serà "bel·ligerant" perquè els catalans "demanen respecte a Catalunya i que es compleixin els acords".

Sobre si pensa anar a votar en la consulta independentista de Barcelona, ha afirmat que no ho descarta i ha defensat aquestes convocatòries perquè, segons el seu parer, encara que no tenen una vinculació política "reflecteixen el sentiment dels ciutadans".

stats