Publicitat
Publicitat

REACCIONS Al GIR DE JORDI PUJOL

Ortega diu que l'hostilitat de l'Estat fa augmentar l'independentisme

La vicepresidenta del Govern ha precisat que serà "bel·ligerant" perquè els catalans "demanen respecte a Catalunya i que es compleixin els acords"

La vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha afirmat avui que l'actitud "hostil" de l'Estat cap a Catalunya fa "augmentar" el sentiment independentista en aquesta comunitat autònoma. En declaracions a Catalunya Ràdio, Ortega ha apreciat un increment del sentiment independentista a Catalunya, d'un "independentisme de reacció", com a conseqüència de l'actitud "hostil" del govern de Madrid i dels continus "incompliments" dels acords subscrits.

En resposta a la pregunta de si, en aquests moments, és més independentista que abans, la vicepresidenta ha dit que "avui sóc més crítica amb l'Estat, i seré bel·ligerant en el que pertany a Catalunya". En aquest sentit, encara que Ortega s'ha definit com una persona de "consens" que intenta evitar crear situacions de "conflicte", ha precisat que serà "bel·ligerant" perquè els catalans "demanen respecte a Catalunya i que es compleixin els acords".

Sobre si pensa anar a votar en la consulta independentista de Barcelona, ha afirmat que no ho descarta i ha defensat aquestes convocatòries perquè, segons el seu parer, encara que no tenen una vinculació política "reflecteixen el sentiment dels ciutadans".

2018 anàlisi

Més continguts de

2018 anàlisi
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT