Política 11/04/2012

Ortega replica al govern espanyol que és el "maltractament" a Catalunya el que perjudica l'estabilitat

Lamenta que Sáenz de Santamaría ja pressuposi que la llei de consultes serà inconstitucional

Acn
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha replicat a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que és el "maltractament" a Catalunya el que està perjudicant l'estabilitat de l'Estat. La popular ha considerat que iniciatives com la llei de consultes suposen una amenaça per a l'estabilitat econòmica espanyola, i ja ha avançat que la portaran al Tribunal Constitucional si ho consideren oportú. Ortega ha alertat que perquè hi hagi estabilitat, cal "no voler menystenir i menysprear Catalunya ni fiscalment, ni econòmicament, ni lingüísticament", i ha lamentat que l'executiu espanyol doni per fet que el Parlament aprovarà una llei de consultes inconstitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions al Parlament, Ortega ha respost a Sáenz de Santamaría que el "maltractament fiscal" que rep Catalunya, tant pel que fa a les inversions com amb l'incompliment de la disposició addicional tercera que no s'ha pagat, és "una de les maneres d'agreujar" aquesta inestabilitat de l'Estat.

D'altra banda, ha recordat que la llei de consultes està en fase de tramitació parlamentària encara, i ha assegurat que el Govern sempre treballa sobre la constitucionalitat de tots els seus textos. Per això, ha lamentat que "ja hi hagi una predisposició a creure que les lleis que s'elaboren al Parlament es basen en un principi d'inconstitucionalitat".

stats