Política 16/08/2011

Ortega assegura que "no es pot sostenir" una societat que "va cap a la cultura del subsidi"

La vicepresidenta revela que els representants dels ajuntaments, també Bustos, van donar suport als canvis en el PIRMI

Acn
2 min
Joana Ortega visitant les festes de Gràcia / ACN

BarcelonaLa presidenta del Govern en funcions, Joana Ortega, ha assegurat que tant l'Associació Catalana de Municipis (ACM), que presideix el convergent Miquel Buch, com la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), presidida pel socialista Manuel Bustos, van donar suport a la reforma del PIRMI en una reunió del Consell de Governs Locals. "Tant l'Associació com la Federació van votar a favor d'aquesta proposta perquè tots coincidim en l'objectiu d'eradicar el frau", ha indicat Ortega. D'altra banda, la vicepresidenta ha lamentat la "demagògia" dels partits de l'oposició i creu que "no es pot sostenir" una societat que "cada cop més va cap a la cultura del subsidi".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i el suport de les dues associacions de municipis catalans, el president de la FMC va criticar la reforma el passat 4 d'agost, quan va assegurar que els canvis en el PIRMI "s'han executat sense els mecanismes suficients d'informació per als consistoris".

Ortega també s'ha mostrat oberta a "corregir" qualsevol mancança que es detecti en la nova manera de cobrar la renda mínima d'inserció. "Aquesta modificació s'ha fet per evitar el frau, i si alguna cosa no s'ha fet prou bé, s'haurà de corregir", ha comentat. Precisament, aquest mateix dimarts els grups parlamentaris de PSC, ICV-EUiA i ERC han presentat una moció perquè els consellers de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, compareguin davant del Parlament per donar les explicacions pertinents.

Joana Ortega, que des d'aquest dimarts fa de presidenta en funcions, ha explicat que la manera d'atorgar el PIRMI ha estat massa "laxa" i que s'ha d'actuar amb "contundència" contra l'economia submergida i la picaresca perquè "la gent que realment necessita aquest ajut el pugui rebre amb rapidesa". Ortega també ha criticat la quantia de la renda mínima d'inserció en alguns casos, ja que "pot superar el sou mínim interprofessional" i "desincentivar" l'entrada de molta gent al mercat laboral.

La vicepresidenta del Govern ha fet les declaracions des del barri de Gràcia de Barcelona, on acompanyada per la regidora del districte, Maite Fandos, ha passejat pels carrers en plena festa major.

stats