Política 14/08/2012

Joana Ortega: "Hi haurà més ERO a empreses públiques"

La vicepresidenta del Govern assegura que a l'agost es podran pagar els venciments i les ajudes a les entitats socials, perquè aquest mes no hi ha venciments

Ara / Agències
1 min
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, presidenta en funcions des d'ahir, per les vacances d'Artur Mas, ha analitzat aquest dimarts en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' la situació de les finances de la Generalitat, que, ha dit, obligaran a fer més ERO per aprimar l'administració.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre els problemes de liquiditat, la vicepresidenta ha assegurat que a l'agost es podran pagar els venciments i les ajudes a les entitats socials, perquè aquest mes no hi ha venciments, com hi havia al juliol.

Cafè per a tothom

Sobre el final de l'ajuda dels 400 euros per a aturats sense prestació, la vicepresidenta ha dit que cal posar fi al frau, però ha reivindicat que "no es pot deixar tanta gent en una situació d'indefensió". També ha avançat que si el govern espanyol no recapacita, la Generalitat estudiarà "de quina manera" pot suplir aquesta "renúncia" a les responsabilitats de govern de l'executiu central, tot i que s'ha mostrat "convençuda" que recapacitaran.

Més ERO públics

Després dels acomiadaments a Incasòl i a altres empreses públiques, Ortega ha avançat que la Generalitat seguirà treballant en aquesta via i que hi haurà "més ERO" en algunes empreses de l'administració que estan "sobredimensionades".

Pel que fa a la reducció dels sous dels funcionaris i treballadors públics, no ha pogut aclarir si es mantindrà o no l'any que ve, tot i recordar que el Govern només volia que durés un any. "Hem de veure com evolucionen els pressupostos de l'Estat i, a partir d'aquí, veurem. No puc dir sí o no", ha apuntat.

stats