Política 07/02/2012

Óscar López: "PSC i PSOE tenen matisos, però sempre han votat igual i segur que seguirà sent així"

En una entrevista a Catalunya Ràdio el nou secretari d'organització del PSOE, Óscar López, ha afirmat que el fet que Chacón hagi perdut davant Rubalcaba no afectarà les votacions de les dues formacions al Congrés dels Diputats

Ara
2 min

BarcelonaEl recentment elegit secretari d'organització del PSOE, Óscar López, per part del guanyador del congrés dels socialistes espanyols, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha explicat a 'El matí de Catalunya Ràdio' que les relacions entre el PSC i el PSOE no canviaran malgrat la victòria de Carme Chacón i malgrat la nova executiva que ha format Rubalcaba al seu entorn. De fet, López recorda que "PSC i PSOE sempre han aconseguit posar-se d'acord a l'hora de votar al Congrés dels diputats" i no veu per què hauria de deixar de ser així.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Intenta desmentir així les paraules de Tura, que ahir explicava als mitjans catalans que "si tot segueix així", no hi haurà "altre remei que votar diferent" al Congrés. López, a més, ha dit, referint-se a la resta de federacions autonòmiques, que el PSC té un tipus de relació "amb matisos diferents" amb el PSOE.

Joc brut

Sobre el joc brut del qual s'ha parlat durant el congrés del PSOE, López no ha reconegut cap comportament inadequat com els que va assenyalar ahir dilluns José Zaragoza, "amic" i ajudant en la campanya de Carme Chacón. Tot i això, ha dit que vindrà un temps que "curarà les ferides".

El futur de Carme Chacón creu que "l'ha decidir ella", i li sembla bé que es pugui presentar a unes primàries a la francesa del PSOE. Reconeix que hauria de revisar-se la figura del simpatitzant que té el seu partit, però que acceptaria que fossin "obertes a la societat".

El PP continua primer

Davant els més de 14 punts en intenció de vot que separen el PP del PSOE, segons les dades que ahir dilluns va avançar el CIS, López no només no ha reconegut cap error del PSOE, sinó que ha etzibat que aquestes dades van trobar els socialistes al capdavant del "govern espanyol i abans del congrés", dues coses que ell entén que els han afectat negativament. Tot i això, creu que podran capgirar aquests mals resultats perquè sabran "donar respostes contundents" i perquè tenen clar que el que cal és donar resposta al PP i a la seva "estafa electoral". Diu que una de les seves prioritats és "revisar els objectius de dèficit" que ha marcat Europa.

Encara que no ha posat ni data ni hora per a la trobada de Rajoy amb Rubalcaba, ha dit que tindrà lloc "aviat", perquè hi ha temes que s'han de consensuar, com la renovació del TC i del consell de RTVE.

stats