Política 30/05/2018

Otegi: "El 155 ha vingut per quedar-se"

El líder abertzale retreu al PNB que es vanti de contribuir a aixecar aquest article

Ara
2 min
Otegi: "El 155 ha vingut per quedar-se"

BarcelonaEl coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha criticat que el PNB es vanti d'ajudar a aixecar el 155 i ha advertit que aquest article de la Constitució "ha vingut per quedar-se i ha mutat les regles de joc". "És com el crèdit hipotecari. Quim Torra el que ha fet és pagar un dels venciments, però ha de seguir pagant els venciments en termes polítics. I en el moment en què aquest Govern faci alguna cosa que l'estat espanyol consideri que és contrària a la Constitució, l'Estatut o que posa en risc la unitat de l'estat espanyol, el 155 es tornarà a aplicar", ha subratllat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Otegi s'ha mostrat molt crític amb el portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban: "Qui ha aixecat el 155, encara no, és Torra nomenant aquest Govern, però quan el govern espanyol decideixi que aquest és un Govern que torna a incórrer en els mateixos errors que l'anterior i que posa en risc la unitat constitucional d'Espanya, aplicarà un 155 encara més extensiu, com el que predica el senyor Albert Rivera", ha destacat.

Després d'assenyalar que el PNB "té interès a fer creure que aquesta situació s'anirà normalitzant", ha advertit que això no serà així i que "s'anirà agreujant". "Pensar que amb la maniobra de Quim Torra de nomenar aquest Govern, "sense taca", com diu el senyor Esteban, se soluciona el problema, és una gravíssima equivocació", ha reiterat. En aquest sentit, Otegi ha avisat que el missatge de l'Estat és prou clar: "Si vostès pretenen assolir quotes de sobirania nacional i posen en marxa processos democràtics i pacífics, tant me fa, perquè els aplicaré el 155 i els ficaré a la presó", ha apuntat.

També ha assegurat que li agradaria que el PNB "rectifiqués el que va fer la setmana anterior: sostenir un govern corrupte". "Ara el PNB ens haurà d'explicar, en un exercici de filibusterisme polític total, si la mateixa setmana que ha contribuït a un grau sòlid d'estabilitat política a l'Estat, cosa que va bé per a l'economia, pot estar pensant a tombar el govern al qual ha sostingut fa tot just unes setmana. "Benvingut el PNB si rectifica", ha conclòs, abans de sentenciar que confia en la unitat d'acció de nacionalistes bascos i catalans per fer fora el PP del poder. "Seria un acte de justícia poètica que nacionalistes bascos i catalans fessin fora Rajoy del govern", ha assegurat sense amagar que desitjaria que entre ells hi hagués una resposta "sincronitzada" davant la moció de censura presentada pel PSOE contra el president espanyol.

stats