Política 06/07/2015

Pablo Iglesias no fa cas als crítics i manté les primàries sense canvis

Més de 500 càrrecs autonòmics i municipals del partit qüestionen el procés

Europa Press
1 min
El líder de Podem, Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridEl secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat aquest dilluns que la direcció estatal no té intenció de modificar el reglament de les primàries per conformar les seves candidatures per a les eleccions generals, ni d'ajornar el procés, ni de sotmetre'l a consulta amb tots els simpatitzants, tal com han demanat més de 500 càrrecs autonòmics i municipals del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El full de ruta està traçat, amb l'aval fonamental del consell ciutadà estatal, que va comptar amb un enorme suport. Seguim amb el nostre full de ruta", ha anunciat el líder de Podem durant la roda de premsa que ha ofert a la seu del partit després de la reunió del consell de coordinació.

D'aquesta manera, Iglesias ha desoït la petició de corregir el reglament que han traslladat a la direcció els consells ciutadans de les Balears, el País Basc, l'Aragó, Madrid i Astúries, així com més de 500 càrrecs i líders del partit de tot Espanya, aquests últims a través del manifest 'Podem és participació', amb el qual pretenen recollir les signatures necessàries per convocar una consulta.

Respecte a aquesta última qüestió, Iglesias ha reconegut que si els crítics aconseguissin les signatures necessàries –un 10% del cens d'inscrits, és a dir, unes 35.000 firmes– es convocaria la consulta popular, ja que segons ha afirmat, Podem compleix "al peu de la lletra "els seus estatuts.

stats