Política 03/02/2015

Mas insisteix que el pacte contra el terrorisme "no pot trepitjar" les llibertats individuals

El president de la Generalitat assegura que cal mantenir "intactes" el dret a la llibertat religiosa o la d'expressió i, alhora, afrontar els "reptes de violència organitzada"

Europa Press
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit aquest dimarts que el pacte contra el terrorisme jihadista signat pel Govern espanyol i el PSOE "no pot trepitjar" els drets i les llibertats individuals, entre els quals hi ha les llibertats i drets religiosos. Així, ha reiterat el missatge que aquest dimarts també ha enviat el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, després de la reunió habitual del Govern, que ha marcat dues "línies vermelles": El respecte als "drets fonamentals" i la defensa a les "competències" de la Generalitat en matèria de seguretat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una recepció a les diferents confessions religioses al Palau de la Generalitat en motiu de la Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional, ha assegurat que tot el món pot estar d'acord a lluitar contra el terrorisme i la violència, però sempre respectant les llibertats i els drets individuals.

Ha assegurat que entre aquestes llibertats hi ha la religiosa, la d'expressió, la de creença en una ideologia o en un determinat projecte polític: "Aquests drets no es poden trepitjar. Han de mantenir-se intactes i al mateix temps ser capaços d'enfrontar-nos a aquests reptes de violència organitzada que tenim en la nostra societat".

stats