Publicitat
Publicitat

PARLAMENT

CiU i PP segellen el pacte pels pressupostos

Sánchez-Camacho ha anunciat que l'acord ja està signat. Els populars s'abstindran en la votació dels comptes. El pacte inclou una agenda que pretén minimitzar els ajustos en matèria de sanitat. No hi haurà foto CiU-PP

La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, ha anunciat aquest divendres l'acord amb CiU perquè els populars s'abstinguin en la votació dels pressupostos de la Generalitat. En declaracions a Catalunya Ràdio, Camacho ha subratllat que el PPC és l'oposició "més responsable i constructiva que s'està fent al Parlament". L'acord, que s'ha tancat en les últimes hores, inclou una agenda que pretén minimitzar els ajustos en matèria de sanitat.

Sense foto

Camacho ha explicat, a més, que ella mateixa ha demanat no escenificar aquest pacte, que només és per un sol any però que estableix una línia de treball de cara als comptes del 2012. De fet, l'acord inclou compromisos per l'any que ve. Sánchez-Camacho compareixerà al migdia en roda de premsa.


Negociacions a última hora

El compromís exigit pel PP de lligar algunes despeses del 2012 era ahir a la nit l'últim serrell que intentaven tancar els equips negociadors. Concretament, e ls últims esculls giraven al voltant de propostes dels populars que buscarien una major reducció de la despesa farmacèutica, una revisió del catàleg de serveis sanitaris i el replantejament d'algunes inversions en equipaments del departament de Salut a diferents punts del territori català. 

Col·laboracions mútues, també amb la llei òmnibus

L'enteniment entre els dos partits també es va poder observar ahir a la tarda en una reunió en què CiU i PP van crear un grup de treball bilateral amb l'objectiu de reunir-se periòdicament per negociar el paquet òmnibus. Aquests grups estan capitanejats per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la presidenta dels populars, Alicia Sánchez-Camacho. El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, el secretari general dels populars, Jordi Cornet, el portaveu del grup de CiU, Jordi Turull, i el portaveu adjunt, Ramon Espadaler, completen el grup de treball.

Primera reacció del PSC

El portaveu del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, ha assegurat que la federació ha decidit lliurement escollir parella de ball. "CiU ha pactat amb el PP perquè ha volgut", ha dit Nadal des del Parlament. "El nostre grup no ha estat trucat a la negociació parlamentària".21D

Etiquetes

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT