Publicitat
Publicitat

Montoro, sobre el pacte fiscal: "No és moment de seguir donant-hi voltes"

Alfred Bosch, d'ERC, diu que l'Estat tracta de "ciutadans de tercera" els catalans i que cal "marxar-ne amb tota rapidesa"

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha tornat a dir avui que el pacte fiscal ara no toca. "No és el moment de seguir donant-hi voltes", ha dit, quan el diputat d'ERC-Reagrupament-Catalunya Sí Alfred Bosch li ha plantejat la necessitat d'obrir el meló del finançament autonòmic per millorar els comptes de Catalunya i reduir el dèficit fiscal. Pel ministre, l'únic pacte fiscal vigent és el que s'ha plantejat en clau europea i que a Espanya es tradueix, ha dit, en "més integració" dels catalans amb els espanyols.

Montoro ha recordat a Bosch que ERC va pactar amb el govern del PSOE un nou model de finançament el 2009 i ha assegurat que els independentistes n'estaven satisfets. El diputat republicà ha acusat el govern espanyol de tractar els catalans com a "ciutadans de tercera" i ha defensat que "cal marxar amb tota rapidesa" d'un Estat que, a parer seu, tracta així el poble de Catalunya. Bosch també ha acusat CiU de "pressionar poc" Madrid per aconseguir el concert econòmic.


21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT