Política 07/03/2012

Montoro, sobre el pacte fiscal: "No és moment de seguir donant-hi voltes"

Alfred Bosch, d'ERC, diu que l'Estat tracta de "ciutadans de tercera" els catalans i que cal "marxar-ne amb tota rapidesa"

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha tornat a dir avui que el pacte fiscal ara no toca. "No és el moment de seguir donant-hi voltes", ha dit, quan el diputat d'ERC-Reagrupament-Catalunya Sí Alfred Bosch li ha plantejat la necessitat d'obrir el meló del finançament autonòmic per millorar els comptes de Catalunya i reduir el dèficit fiscal. Pel ministre, l'únic pacte fiscal vigent és el que s'ha plantejat en clau europea i que a Espanya es tradueix, ha dit, en "més integració" dels catalans amb els espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Montoro ha recordat a Bosch que ERC va pactar amb el govern del PSOE un nou model de finançament el 2009 i ha assegurat que els independentistes n'estaven satisfets. El diputat republicà ha acusat el govern espanyol de tractar els catalans com a "ciutadans de tercera" i ha defensat que "cal marxar amb tota rapidesa" d'un Estat que, a parer seu, tracta així el poble de Catalunya. Bosch també ha acusat CiU de "pressionar poc" Madrid per aconseguir el concert econòmic.

stats