Política 26/03/2012

López alerta que el pacte fiscal seria un “risc” i desequilibraria Espanya

El lehendakari admet que Catalunya “aporta més del que rep” en l'actual sistema de finançament però critica les reivindicacions permanents de la Generalitat

Ara
1 min

MadridEl lehendakari Patxi López ha advertit avui a la Generalitat de que l'aposta pel pacte fiscal és equivocada perquè podria “trencar” la solidaritat econòmica entre les comunitats autònomes i “desequilibrar” el conjunt de l'Estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un esmorzar informatiu a Madrid, López li ha demanat al govern català que “vagi en compte” perquè el concert econòmic -que disposa el País Basc- és un “sistema de risc”. “En aquests moments no els hi aniria tan bé”, ha dit.

El lehendakari s'ha mostrat molt crític amb la reivindicació catalana del pacte fiscal: “Acaba de pactar un sistema de finançament. No es pot estar permanentment reivindicant si les coses van malament amb una mà, i si canvien penjant-se totes les medalles. S'ha de ser raonables”.

Tot i això, ha admès que “habitualment” Catalunya “aporta més del que rep” en l'actual sistema de finançament autonòmic i que, per tant, es podrien “buscar formules de compensació”, però ha insistit en que el pacte fiscal, inspirat en el concert econòmic, no és la panacea. “No em sembla el millor”, ha reiterat el socialista Patxi López.

stats