Política 23/05/2012

El PSC confirma que negocia amb CiU un pacte fiscal que figuri com a específic dins la Lofca

Les dues formacions acosten posicions perquè el nou model s'estableixi com a singular dins la llei, com els concerts basc i navarrès

Pere Martí
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha confirmat que els socialistes catalans negocien amb CiU un pacte fiscal que figuri com a específic dins la llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes (Lofca), tal com passa amb els concerts econòmics d'Euskadi i Navarra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal com ha avançat l'ARA, tècnics del Govern i del PSC ja es van reunir la setmana passada. És un primer pas entre les dues formacions per acostar posicions i trobar un encaix jurídic al pacte fiscal. "Arribar a un acord entre el PSC i CiU és una mica més a prop que en trobades anteriors", ha dit Navarro en una entrevista a RAC1. Ha deixat clar, però, que "si la condició és sortir de la Lofca, no en podrem ni parlar". "Nosaltres proposem un consorci entre les agències tributàries catalana i espanyola, presidida per la part catalana, amb vot de qualitat. Això que li estic dient és una revolució", ha insistit. La portaveu d'Economia del PSC, Rocío Martínez-Sampere, ha dit als periodistes des del Parlament que caldrà un consens "molt ampli" sobre el pacte fiscal a Catalunya per negociar després a Madrid amb el govern espanyol.

El Govern i el PSC comencen a descongelar relacions de cara a aconseguir un consens pel pacte fiscal. El desglaç, però, és lent, molt lent, i totes dues parts donen per fet que no hi haurà acord abans de la cimera de dimecres de la setmana que ve, però no descarten que n’hi pugui haver pel ple del Parlament previst pel juliol. L'element en què CiU i PSC encara estan més lluny és sobre l'organisme encarregat de recaptar els impostos dels catalans.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats