POLÍTICA
Política 18/09/2012

El PSC promet ara "tot el suport" a Mas en les negociacions del pacte fiscal a Madrid

CiU retreu als socialistes que reivindiquin "allò que podrien haver votat" i els emplaça a "generar complicitats amb el poble de Catalunya" i no amb el PSOE

Marc Toro
2 min

BarcelonaEl PSC ha promès aquest dimarts "tot el suport" al president Artur Mas de cara a les negociacions del pacte fiscal amb Madrid, tot just quan falten de dos dies per a la reunió entre el cap de l'executiu i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. En roda de premsa al Parlament, el cap de l'oposició i president del grup parlamentari socialista, Xavier Sabaté, ha deixat anar aquest missatge de col·laboració amb el Govern, tot i que ha lamentat que aquest va "menystenir" el seu suport a la comissió de seguiment del nou model de finançament –format únicament pels partits que van votar de manera íntegra el pacte fiscal al ple del 25 de juliol passat–. Sabaté ha assegurat que el PSC considera la consecució d'un nou model de finançament per a Catalunya com "un acord decisiu" i ha afegit: "Ens congratulem que el portaveu del Govern, Francesc Homs, digui ara que és molt important".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de CiU, s'ha respost als socialistes lamentant que el seu suport arribi tant tard. "No ens deixa de sorprendre, en mig d'aquest debat, que ara el PSC reivindiqui allò que podrien haver votat i no van votar", ha considerat el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, que ha demanat als socialistes que dirigeixin "més els seus esforços a generar complicitats amb el poble de Catalunya que amb el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba".

ERC insisteix en una resolució majoritària

La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha assegurat que els republicans estaran "satisfets" si de la reunió entre Mas i Rajoy se'n deriva la decisió del Govern de tirar endavant la creació d'una Hisenda pròpia per a Catalunya. En aquest sentit, ha recordat que els republicans ja estan "preparant un esborrany" de "resolució majoritària" que "doni veu als ciutadans" que es van manifestar a la Diada, i ha assegurat que "treballaran de manera intensiva" perquè aquesta sigui firmada per tots els partits que van donar suport a la manifestació. "És el procés del sí", ha clamat Simó, i ha afegit: "Que la majoria social es traslladi en majoria política a les urnes perquè Catalunya decideixi si vol ser independent".

stats