Política 26/06/2012

El Parlament celebrarà el debat de política general els dies 25, 26 i 27 de setembre

La mesa de la cambra també ha admès a tràmit la consulta contra les retallades que promouen UGT i CCOO

Pere Martí
1 min
La pregunta que tothom es fa

BarcelonaEl debat de política general del Parlament ja té data. Com és tradicional se celebrarà a finals de setembre i començarà l'endemà de la festa de la Mercè. La primera sessió tindrà lloc el dia 25 de setembre, amb la intervenció del president de la Generalitat, el 26 serà el torn de l'oposició i el 27 serà el dia de les resolucions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La mesa ha admès avui a tràmit la proposta de consulta popular per via de referèndum sobre la priorització de les polítiques de salut, educació i serveis socials i el garantiment d’aquest drets bàsics, que impulsa la plataforma ‘Jo vull decidir per una Catalunya social’. La proposta es publicarà ara al ‘Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya’ i s’obrirà el termini de tres dies que marca la llei perquè els grups puguin sol·licitar dictamen al Consell de Garanties Estatutàries, abans que es posi en marxa el procés que ha de conduir a la recollida de més de 220.000 signatures que l’avalin (el 3 per cent de la població de Catalunya).

La mesa també ha tramitat la proposició de llei presentada conjuntament per PSC, ICV-EUiA, ERC, C’s i SI, de modificació de la llei d’educació per recuperar la sisena hora a les escoles públiques, la proposició de llei d’ICV-EUiA de supressió de la taxa sobre l’emissió de receptes mèdiques i ordres de dispensació, i la proposició de llei d’ERC, a presentar al Congrés dels Diputats, per al desenvolupament d’una banca pública catalana.

stats