Publicitat
Publicitat

El Parlament vota a favor de la immersió lingüística

La cambra discrepa de les sentències del Suprem que ordenen a la Generalitat que introdueixi la llengua castellana com a vehicular en el sistema educatiu

La Comissió d'Ensenyament del Parlament ha aprovat una proposta de resolució impulsada per Esquerra Republicana de Catalunya en què es compromet i insta el Govern al manteniment i la millora de la immersió lingüística. La proposta, que ha estat aprovada gràcies als vots afirmatius de CiU, PSC, ICV i ERC, i en contra de PP i C's, també discrepa de les sentències del Suprem que ordenen a la Generalitat que introdueixi la llengua castellana com a llengua vehicular i de comunicació en el sistema educatiu de Catalunya.

La portaveu d'Esquerra a la Comissió d'Ensenyament i Universitats, Anna Simó, ha considerat que "les sentències són la primera afectació directe del pronunciament del TC sobre l'Estatut" i que "afecten a un aspecte nuclear com és el de la immersió lingüística". Per aquest motiu, Simó ha lamentat que aquesta proposta "hagi trigat tant a votar-se" i ha criticat que "els grups majoritaris al Parlament hagin menystingut la importància i les conseqüències de les sentències".

No obstant, la portaveu s'ha felicitat que "la cambra posi finalment de manifest la seva voluntat de mantenir, millorar i entendre la immersió lingüística tal i com fixa la Llei d'educació de Catalunya".

Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT