Política 24/11/2016

La plataforma de Mas es convertirà en la fundació del Partit Demòcrata

El Consell Nacional del PDECat aprovarà aquest dissabte la posada en marxa del projecte

Gerard Pruna
2 min
Artur Mas en el seu discurs en el congrés fundacional del Partit Demòcrata

BarcelonaLa plataforma de l'expresident de la Generalitat Artur Mas per eixamplar la base del sobiranisme, començarà a caminar dissabte. Ho farà, però, convertida en fundació del Partit Demòcrata (PDECat). La formació hereva de Convergència donarà llum verda en el seu primer consell nacional a la creació d'aquesta fundació, segons ha avançat 'La Vanguardia'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de la formació expliquen a l'ARA que fa mesos que es treballa en aquest organisme, que tot i circumscriure's al partit pretén donar cabuda a més sensibilitats. Serà clau, doncs, veure fins a quin punt la fundació aconsegueix atraure personalitats que fins ara no hagin estat a l'òrbita convergent.

Més enllà de debatre la posada en marxa de la fundació que Mas fa temps que prepara des de la discreció, al consell nacional es preveu un punt tens, ja que sectors del partit preveuen alçar la veu –ja sigui intervenint en el torn de precs i preguntes o mitjançant una proposta de resolució– per exigir que es compleixi el règim d'incompatibilitats si no hi ha cap anunci en aquest sentit per part de la direcció.

156 propostes per al logotip del partit

Més enllà dels preparatius del consell nacional, el PDECat ha rebut 156 propostes per al disseny del seu logotip, segons un comunicat d'aquesta formació difós aquest dijous. El responsable de comunicació i dades del Partit Demòcrata, Lluís Soler, ha mostrat la seva "satisfacció per la bona acollida del concurs i per la gran quantitat de propostes rebudes".

Segons Soler, això demostra que "aquest és un projecte viu, que desperta l'interès de la ciutadania i que aquesta respon quan es proposen mecanismes de participació". La direcció nacional, assessorada per experts en l'àmbit, determinarà el projecte guanyador, que rebrà un premi de 5.000 euros a la millor idea i disseny de logotip. Un cop triat, ha assenyalat Lluís Soler, el partit començarà una campanya d'afiliació "per eixamplar les bases del partit i del procés des d'aquest carril central del sobiranisme que volem representar".

stats