Política 19/10/2016

El PDECat fa fora ERC del Consell Comarcal del Maresme

El PSC avala la decisió dels exconvergents, que argumenten "postures irreconciliables" amb els republicans

Agències
1 min
La presidenta d'ERC al Maresme, Mònica Palacín, durant la constitució del Consell Comarcal

BarcelonaEl president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, ha signat aquest dimecres al matí tres decrets per retirar les atribucions als consellers d'ERC. Aquesta decisió l'ha pres l'agrupació comarcal del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) i ha comptat amb el suport del PSC. Segons ha explicat el president del PDECat al Maresme, Carles Bosch, la sortida dels republicans arriba arran de la "desconfiança" i la "incomoditat" generada després de les mocions de censura presentades per ERC a alcaldes convergents dels municipis d'Arenys de Mar i Caldes d'Estrac.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més de les mocions de censura, Bosch també ha volgut destacar l'incompliment dels republicans als municipis de Vilassar de Mar i Montgat, on ERC no va respectar la llista més votada i va prendre les alcaldies a CIU. També ha denunciat l'actitud dels consellers republicans durant els plens, ja que "semblava més que fossin a l'oposició que al govern" ha afegit.

Entre els consellers d'ERC expulsats hi ha la presidenta d'ERC al Maresme, Mònica Palacín, que fins ara havia ocupat el càrrec de vicepresidenta del Consell Comarcal i que a partir d'aquest 2017 havia d'assumir-ne la presidència segons l'acord de govern a què van arribar ERC i el PDECat.

stats