Política 13/06/2017

El PDECat trenca l'acord de govern amb el PSC a Tàrrega per discrepàncies amb el procés d'independència

L'oposició de la direcció socialista a cedir espais per votar en el referèndum, clau en la ruptura

Acn
2 min
El PDECat trenca l'acord de govern amb el PSC a Tàrrega per discrepàncies amb el procés d'independència

TàrregaEl PDECat va trencar ahir dilluns l'acord que tenia amb el PSC per governar amb majoria a l'Ajuntament de Tàrrega. L'alcaldessa, Rosa Maria Perelló, ho ha justificat per les discrepàncies amb els socialistes amb el procés independentista. L'anunci del dia i la pregunta del referèndum de divendres ha sigut un dels motius que els han dut a acabar prenent aquesta decisió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Perelló, que ara governarà amb una minoria de 8 regidors, ha destacat que el país està en un moment molt important, on els ajuntaments gaudiran d'un paper protagonista amb el referèndum, i ha remarcat el seu compromís a contribuir al fet que els ciutadans puguin votar, que topa amb la negativa de la direcció socialista a cedir espais.

També ha argumentat ''falta de confiança'' en la gestió del dia a dia dels dos regidors socialistes, que s'ocupaven de les àrees d'Esports i Acció Social i que ara seran assumides directament per alcaldia. El portaveu del PSC, Silveri Caro, s'ha mostrat sorprès per la ruptura però convençut que la decisió estava ''presa fa temps'' i l'ha emmarcat en la ''supervivència política'' del PDECat.

L'alcaldessa de Tàrrega vol un govern ''fort i unit'' per encarar els pròxims mesos i el que queda de mandat. Ho haurà de fer, però, en minoria i de moment no ha volgut entrar a valorar la possibilitat de buscar un acord amb alguna altra formació per tornar a gaudir de la majoria al consistori. El consistori compta amb representació de la CUP, ERC i el Comú de Tàrrega.

Perelló i el seu equip de govern van comunicar ahir mateix a la direcció del PDECat la decisió de trencar l'acord i desconeixen si el trencament es reproduirà en altres municipis amb pactes similars. A Balaguer, per exemple, ERC governa també amb el PSC.

stats