Política 10/05/2018

El PDECat agraeix a Puigdemont la seva "generositat": "Som i serem fidels al seu llegat"

Junqueras també aplaudeix el nomenament de Quim Torra: "sort i encerts"

Ara
2 min
Marta Pascal en el consell nacional del PDECat.

BarcelonaEl PDECat ha rebut amb satisfacció l'anunci de Carles Puigdemont del nou candidat a la presidència de la Generalitat. La coordinadora general del partit, Marta Pascal, ha agraït la "generositat i valentia" de Puigdemont i ha assegurat que es mantindrà viva la seva figura. "Som i serem fidels al seu llegat", ha piulat a Twitter, i ha expressat el seu "suport" a Torra per "fer efectiu el mandat del 21-D".

També hi ha dit la seva la portaveu del PDECat, Maria Senserrich, que en la mateixa línia ha subratllat: "Preservarem el seu lideratge i culminarem el seu llegat".

El nom de Torra també ha rebut el vistiplau de les persones més pròximes a Puigdemont, com Elsa Artadi, que ha mostrat el seu "agraïment" a Torra per haver "entomat el repte".

L'encara candidat a la presidència, Jordi Sànchez, ha piulat a Twitter ha lamentat que s'hagin "bloquejat el 1r, el 2n i el 3r" candidat a la investidura. "La legitimitat republicana del 27-O continua en Carles Puigdemont. Endavant, Quim Torra", ha escrit.

Són menys les reaccions des d'Esquerra i una d'elles és la del president del partit, Oriol Junqueras, que des del seu compte a Twitter –gestionat pel seu equip– ha aplaudit amb brevetat el nomenament de Torra. "Sort i encerts", s'ha limitat a escriure. El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha optat pel mateix missatge i ha piulat: "Sort i encerts, Quim Torra, sort i encerts, president".

Torra, que va ser president d'Òmnium Cultural, també ha rebut l'enhorabona de l'entitat a través de les xarxes socials. "Coneixem el compromís de Quim Torra amb el país", destaca. El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha subratllat que continua el "camí cap a la República dels drets i les llibertats", adreçant-se a Puigdemont.

Des de l'ANC, consideren que el candidat per "restituir el Govern legítim" és Puigdemont i que investir-lo seria un "acte de sobirania del Parlament". "Investir un altre president seria un error", apunta l'entitat en una piulada a Twitter, en la qual apunta que l'ANC estarà "al costat" de Quim Torra sempre que "implementi el mandat de l'1-O".

Per la seva banda, però, el coordinador d'incidència política, David Minoves, ha considerat "una bona tria sens dubte" que Torra sigui el candidat a la presidència. En una piulada a Twitter, ha destacat que és una persona que "estima el país, la seva història, la seva cultura i la seva gent".

stats