Política 01/12/2016

El PDECat de Rubí inicia el tràmit per expulsar el trànsfuga del seu grup municipal

Víctor Puig ha fet la petició perquè en el proper ple es voti enviar Sergi Garcia com a regidor no-adscrit, però tem que la secretària de l'ajuntament ho bloquegi

Albert Solé
2 min
Sergi Garcia (esquerra) i Víctor Puig (dreta) en un acte de campanya

BarcelonaTot i que l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, vol girar full a cas de transfuguisme de la setmana passada, l'oposició no té la intenció de fer-ho. Mentre ERC, AUP, ICV i Veïns per Rubí ha escrit un comunicat conjunt queixant-se de la situació política de la ciutat i el darrer moviment de Martínez per seguir a l'alcaldia, el portaveu de CiU (ara PDECat), Víctor Puig, ha iniciat el tràmit per expulsar Sergi Garcia del del grup municipal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'expulsem pel trencament de les normes del grup en la presa de decisions entrant al govern municipal del PSC-PSOE de forma unilateral, sense previ acord amb l'altre membre del grup i contra el posicionament i les directrius polítiques adoptades en el sí dels òrgans de partit i del grup municipal", ha dit.

Puig és conscient que no serà fàcil ni ràpid aconseguir-ho ja que en ser un grup municipal de dos regidors no té majoria per decidir-ho. Puig, però, té clar que Garcia no pot seguir més dins el seu grup municipal.

En un comunicat, el PDECat de Rubí ha dit: "La finalització d'aquest tràmit pot allargar-se si l'alcaldessa, decideix un alentiment del procés administratiu amb dilacions i informes negatius de la secretària. Si és així, el grup municipal de Convergència Democràtica i el Partit Demòcrata esgotaran totes les vies administratives i legals necessàries perquè s'acrediti que l'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, ha vulnerat els acords anti-transfuguisme per tal de canviar les majories del Ple establertes democràticament pels electors rubinencs".

Si Sergi Garcia acaba passant a ser regidor no-adscrit a cap grup municipal, el cas de transfuguisme ja serà legal i per llei ja no podrà cobrar els 40.000 euros bruts anuals per mitja jornada.

Al marge d'aquest procés, Víctor Puig i el PDECat de Rubí està estudiant si presenta una querella per la via penal per malversació i prevaricació.

stats