Política 04/02/2019

El PDECat avisa Sánchez que presentarà esmena a la totalitat als comptes si no accepta la taula de diàleg bilateral

Celebra que "ERC" se sumi als postulats del partit i defensi el no als pressupostos

Ara
1 min
El president del PDECat, David Bonvehí, i la vicepresidenta, Míriam Nogueras.

BarcelonaDesprés que ERC hagi anunciat aquest dilluns la seva esmena a la totalitat als pressupostos de Pedro Sánchez, el PDECat ha subratllat que manté la intenció de presentar també una esmena a la totalitat. En un comunicat, la formació que presideix David Bonvehí ha avisat que tombaran els comptes si el president espanyol, Pedro Sánchez, no accepta un diàleg sobre l'autodeterminació amb mediadors internacionals.

"Confiem que el govern de Sánchez pugui canviar la seva posició respecte a l'oferta que li hem fet des del PDECat", diu el comunicat, sobre el marge que dona el partit al president espanyol, fins divendres. Si a finals de setmana no hi ha cap novetat, el Partit Demòcrata presentarà esmena a la totalitat als PGE.

En el comunicat, el PDECat celebra també que amb el seu no als pressupostos ERC "se sumi als postulats que el PDECat ha defensat des del primer moment".

Topada amb JxCat

El comunicat del PDECat ha arribat pocs minuts després que al Parlament el portaveu adjunt de JxCat Eduard Pujol expliqués que el partit de Bonvehí presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos de l'Estat divendres, quan acaba el termini, si Sánchez no accepta un diàleg sobre l'autodeterminació amb mediadors internacionals.

Les paraules de Pujol, però, han molestat el PDECat. Fonts de la formació han criticat que el portaveu de JxCat hagi parlat en nom del partit. "En nom del PDECat hi parlarà el PDECat, quan toqui i de la manera que es consideri", han remarcat.

stats