Política 10/07/2017

El PDECat celebra que Colau col·labori amb l'1-O, però demana als comuns compromís amb el referèndum

El Partit Demòcrata lamenta els "dubtes i titubejos" que mostren els comuns respecte a la consulta

Gerard Pruna
1 min
Jordi Xuclà i Carles Campuzano, en roda de premsa a la seu del PDECat

BarcelonaAmb un aplaudiment i un grapat de retrets. Així ha rebut aquest dilluns el Partit Demòcrata (PDECat) l'anunci de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que la ciutat "posarà totes les facilitats" de cara a l'1 d'octubre, insinuant que cedirà espais municipals perquè serveixin de punt de votació. "Ho celebrem i ens agrada", ha resumit el coordinador dels diputats demòcrates a Madrid, Jordi Xuclà, que ha lamentat, tanmateix, que els comuns hagin arribat a aquest posicionament "arrossegats" i no "per convicció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'anunci de Colau ha enxampat Xuclà i el portaveu del PDECat al Congrés, Carles Campuzano, en plena roda de premsa, una compareixença que havien dedicat en bona part a criticar el paper dels comuns davant del referèndum i censurar els "dubtes" i "titubejos" que els dirigents d'aquest espai havien demostrat en les últimes hores. Així, tot i donar després la benvinguda al posicionament de Colau, Xuclà ha lamentat que l'alcaldessa de Barcelona hagi arribat a aquest posicionament "més per arrossegament que per convicció".

Abans, de fet, Carles Campuzano ja havia vaticinat que "l'1-O el món dels comuns i Podem es veurà arrossegat amb independència del posicionament dels seus dirigents polítics", igual que, ha dit, va passar el 9 de novembre del 2014 amb ICV.

De fet, Xuclà i Campuzano han aprofitat els dubtes dels comuns i el fet que el líder de Podem, Pablo Iglesias, digués que si fos català no votaria l'1-O

stats