Política 19/04/2017

El PDECat demana a Junqueras que es concentri en el referèndum

Campuzano recorda que el Govern i "especialment el vicepresident" tenen l'encàrrec d'impulsar la consulta

Ara
1 min
Carles CampuzanoJordi Xuclà: “L’operació Catalunya  pot ser el Watergate de Rajoy”

BarcelonaEl vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, va tornar a obrir la porta de la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) aquest dimarts. De fet, va explicar que mai s'havia tancat del tot, malgrat les modificacions del full de ruta amb què Junts pel Sí es va presentar a les eleccions del 27-S. El principal canvi en l'estratègia del sobiranisme els últims mesos ha sigut la inclusió del referèndum, precisament el tema que, segons el portaveu del PDECat al Congrés, ha de centrar l'acció del Govern. Carles Campuzano ha demanat aquest dimecres a Junqueras que es "concentri" en el referèndum i deixi per a més endavant els possibles escenaris alternatius.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del Partit Demòcrata ha sigut entrevistat a TVE i ha subratllat que "tothom, en especial el Govern i, especialment, el vicepresident", té l'encàrrec d'impulsar el referèndum. Junqueras es va limitar a recordar que el programa electoral de JxSí parla d'una declaració d'independència i que, per tant, l'executiu no descarta la DUI en cas que l'Estat impedeixi el referèndum.

Campuzano també ha valorat el "soroll" que hi ha hagut aquesta última setmana entre ERC i el PDECat i ha opinat que, malgrat tot, a JxSí encara li queda una temporada "relativament llarga" per complir la seva funció.

stats