Política 13/09/2017

El PDECat avisa l'Estat que no podrà prohibir la campanya dels partits a favor del 'sí'

La formació farà més de 600 actes al territori i comptarà amb Puigdemont i Mas

Gerard Pruna
2 min
La directora de campanya del PDECat, Montserrat Candini

BarcelonaMés de 600 actes arreu del territori i la implicació activa del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'expresident Artur Mas. Amb aquests punts forts afronta el Partit Demòcrata la campanya pel 'sí' en el referèndum de l'1-O, que ha presentat aquest dimecres la directora de la campanya, Montserrat Candini. En roda de premsa, ha assegurat que encara que l'Estat intenti prohibir els actes relacionats amb l'1-O, el partit té intenció de mantenir-la. "Hem de seguir amb la campanya perquè els partits ens devem als nostres ideals", ha avisat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Candini ha rebutjat que la pressió judicial pugui dificultar la celebració d'actes de campanya, i s'ha posat a ella mateixa -alcaldessa de Calella- com a exemple de perquè no ho podran aturar. "A mi em podrà treure de l'alcaldia Mariano Rajoy, però no toleraria que em fes fora de l'alcaldia la ciutadania perquè no he complert amb la meva paraula", ha resumit.

La dirigent del PDECat ha opinat que "ha arribat un moment que el que cal sobretot és ser més fidel als compromisos contrets amb la ciutadania que no a la política de la por de Rajoy", per la qual cosa s'ha mostrat convençuda que tot el partit, els seus dirigents i alcaldes estan compromesos amb fer possible l'1-O. "Davant les amenaces, un somriure", ha conclòs.

Candini s'ha referit també a la prohibició per part d'un jutge de Madrid de l'acte a favor del dret a decidir que estava previst al centre cultural Matadero, i ha carregat contra l'actitud de l'Estat que, ha dit, "recorda més els fills del franquisme que l'Europa del segle XXI".

La directora de la campanya del 'sí' -que ha animat Colau, a més de votar, a col·laborar en l'obertura de col·legis a Barcelona- també s'ha mostrat convençuda que l'ordre del fiscal als Mossos perquè investiguin preparatius del referèndum no afectarà la campanya. A més, ha demanat apartar la policia catalana del debat polític.

500.000 euros de pressupost

Candini ha explicat que per poder dur a terme la campanya amb garanties el PDECat ha reservat un pressupost de 500.000 euros, que destinarà a la celebració de prop de 640 actes a totes les comarques del país, uns actes en què participaran activament Puigdemont, Mas, els consellers, la direcció del partit i els diputats.

stats